ASTROLOGIJA: kako se smije, a kako plače koji znak u horoskopu

ASTROLOGIJA: kako se smije, a kako plače koji znak u horoskopu

 

 

 

 

 

Svi znakovi plaču, neovisno o tome koliko su osjetljivi i ranjivi, javno ili tajno, a razlozi mogu biti naizgled nevažni, duboko intimni, ili kakva velika nepravda u svijetu.

 

 

 

Ovan

Vrlo ste osjetljivi i emotivni, pa vas može jako povrijediti ako osoba do koje vam je stalo i za koju ste bili spremni sve učiniti prevari, iznevjeri i napusti. Tada plačete, jer ste nemoćni da joj se osvetite, zato što je još volite. Takođe, osjetljivi ste na djecu, pa bilo kakav oblik nasilja nad njima izaziva u vama strahovit otpor i tugu, pogotovo ako ne možete učiniti bilo šta čime biste im mogli pomoći.

 

 

 

Bik

Svi misle da ste praktični, jer čvrsto stojite na zemlji i ništa vas ne može pokolebati, što je uglavnom tačno. Ali, kad vas počne proganjati sjećanje na nezaboravnu ljubavnu romansu koja se nije mogla ostvariti, suze vam počnu teći niz lice. Patite u tišini, uz omiljenu muziku i piće koje ste nekad zajedno pili, ne javljate se na telefon, sve dok nekako sami sa sobom ne odbolujete svoju tugu, iako znate da je to nemoguće.

 

 

 

Blizanci

Obično plačete kad vam je nešto uskraćeno, a vi nemoćni da bilo šta poduzmete. Zbog svoje hirovite prirode, u stanju ste rasplakati se zbog stvari koje svima iz vaše okoline djeluju krajnje nesvaćno. Nedostatak ljubaznosti i poštovanja prema starijim osobama i brige za njih može vas rastužiti, jer ih u njihovom „trećem dobu“ na neki način vi najbolje možete razumjeti.

 

 

 

Rak

Zbog naglašene taštine, u stanju ste se rasplakati i u velikom društvu, kad vas neko povrijedi, pa ne možete briljirati onako kako ste navikli ili kako biste vi to željeli. Međutim, ako je neko od vaših najbližih bolestan ili mu je potrebna pomoć, uposlit ćete cijelu obitelj, obavijestit ćete sve za koje mislite da mogu nešto učiniti, ali će vama biti najteže lično se uključiti u brigu oko te osobe.

 

 

 

Lav

Bolesti ili loše zdravstveno stanje bliskog člana porodicei, ili situacija u kojoj ne možete zaštititi svoju porodicu, može vas dovesti u očaj, pa imate osjećaj kao da su vam ruke vezane. Agresivno ponašanje, pogotovo prema djeci i životinjama, može vas zaista rastužiti. Možda suze nećete roniti na javnom mjestu, ali vam sigurno neće biti lako zadržati ih, jer ste vrlo osjetljivi na patnju bespomoćnih i nezaštićenih.

 

 

 

 

Djevica

Kada je vaš ego povrijeđen, to vam zaista teško pada, mada se češće znate rasplakati nad sudbinom drugih, nego nad vlastitom. Osobito ste osjetljivi prema starijim i bespomoćnim osobama, pa vas posjeta staračkom domu zaista može dotući. Kada u nekom grmu spazite malo napušteno mače ili štene, cijelo vaše tijelo gura vas prema  tom milom stvorenju koje će vas ispratiti pogledom koji govori: „Zašto me ne uzmeš?“

 

 

 

Vaga

Iako znate emotivno vrlo burno reagirati, vas nije lako rasplakati, jer ste po prirodi suzdržani. Grozite se scena na javnim mjestima i izražavanja emocija pred drugima, ali vas osoba koju volite može povrijediti ukoliko vas vara, obmanjuje i laže. Kada uđete u kuću i skinete svoju masku nehajnosti i šarma, plačete do iznemoglosti zaronjeni u jastuk i zaklinjete se sebi da nikome više nećete dopustiti da vas tako prevari.

 

 

 

 

Škorpion

Možete zaplakati kada ste istinski ushićeni nekim značajnim događajem, bilo da se radi o svečanom prijemu, svadbi, vjenčanju, rođenju ili krštenju djeteta, kada vas nešto jako dirne i pogodi najtananije niti vaše slojevite duše. Ako ste impresionirani uspjesima vaših prijatelja ili najbližih rođaka kojima ste i vi pridonijeli, može vam teško pasti ukoliko vas te osobe iz nekog razloga slažu ili razočaraju.

 

 

 

 

Strijelac

Dođe vam da se rasplačete od muke kada ostanete bez novca, jer vas tada hvata panika, zbog nepovoljne financijske situacije u kojoj ste jednostavno nemoćni, a vi uopće ne volite osjećaj nemoći i siromaštva. Pogađa vas i nepravda prema ljudima koji tamo negdje u bijelom svijetu stradaju, zbog bolesti i neimaštine, bijede ili prirodnih katastrofa, dok neki drugi profitiraju na njihovoj muci.

 

 

 

 

Jarac

Sa sjetom listate obiteljske albume sa starim fotografijama, dok vas obuzima neobjašnjiva melankolija koja samo najavljuje suze koje samo što nisu počele navirati. Zatvarate album i otvarate drvenu kutiju ukrašenu ornamentima u kojoj još čuvate nečija ljubavna pisma ovijena plavom baršunastom trakom. Ako ste mladi, prelistavate poruke prepisane iz mobilnog telefona ili mejlove koje ste dobili od nekog koga ste voljeli, a sada živi u drugoj državi.

 

 

 

 

Vodolija

Uglavnom plačete kada „upadnete u jamu koju ste sami sebi iskopali“, najčešće zbog ljubavnog partnera koji vas je ostavio, jer ste mu obećavali kule i gradove, a ništa niste ispunili. Ipak, vaš konstruktivni mozak radi „tristo na sat“ i smišlja kako zaustaviti suze. I prijatelji vas mogu rastužiti ako vas iznevjere, kao i ljudska bezočnost, vijesti o ostavljenim bebama, zlostavljanoj djeci, izbjeglicama i humanitarnim katastrofama.

 

 

 

 

Ribe

Pripadate jednom od najosjetljivijih znakova, pa vas je lako rasplakati, pogotovo ako se osjetite iznevjerenim ili izmanipulisanim od osobe koju volite. Suze vam lako krenu i kada gledate romantičan ljubavni film ili španjolsku sapunicu, a može vas pogoditi i kada čujete kako neko muči životinje koje nikom ništa nisu skrivile. Da biste se zaštitili, želite pobjeći od takve stvarnosti što i činite – maštajući ili putujući.

(aura.ba)

 1,847 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »