ANALIZA: INTELIGENTNE I SPOSOBNE OSOBE VIŠE PSUJU, NOĆNE SU PTICE I ŽIVE U NEREDU

ANALIZA: INTELIGENTNE I SPOSOBNE OSOBE VIŠE PSUJU, NOĆNE SU PTICE I ŽIVE U NEREDU

 

 

To što sposobni i bogati ljudi psuju kao kočijaši, znaju se opustiti i ne smeta im nered, odlika je zapravo osoba bez kompleksa

 

Prema najnovijem istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Language Sciences Journal, dokazano je da naše navike o našoj inteligenciji govore mnogo više nego što se to dosad smatralo.

Naime, otkrivena je povezanost između učestalosti psovki i veličini vokabulara. Drugim riječima, prema spomenutom istraživanju, oni koji češće psuju imaju bogatiji vokabular od onih koji to ne čine.

kada su u pitanju psovke, uobičajena je pretpostavka da su oni koji psuju lijenii, nemaju adekvatan vokabular, da su neobrazovani te da se jednostavno ne mogu kontrolisati – stoji u izvještaju u kojem piše da je stvarnost potpuno drugačija.

 

 

Slikovni rezultat za INTELIGENTNE OSOBE

 

 

 

 Govornici koji koriste tabu riječi razumiju njihov opći izražajni sadržaj, kao i suptilne razlike između njih… Sposobnost da uoče te blage distinkcije svjedoče o širem lingvističkom znanju – navode istraživači.

Takođe, The Independent je objavio članak u kojem opisuje istraživanje u kojem je učestvovalo hiljadu studenata sa univerziteta u Madridu. Testirani su i ispitani na temelju njihovih navika spavanja. Studija je pokazala da su oni studenti koji su ostali budni do kasno u noć u prosjeku postizali više rezultate kod induktivnog zaključivanja što je dobar pokazatelj inteligencije, uspjeha u školi i razmišljanja izvan okvira.

 

 

 

Među poznatim noćnim pticama su američki predsjednik Barak Obama, Čarls Darvin, Prust, Elvis Prisli…

Pored toga, studija sprovedena na Univerzitetu u Minesoti došla je do rezultata kako su osobe koje žive u neredu kreativnije od onih koje žive u urednoj okolini.

Kako piše u studiji, veća je vjerovatnoća da će osobe koje žive u čistom okruženju živjeti zdravo i biti tačne, ali ne i kreativnije od onih koji rade ispod hrpe smeća.

 

 

 

 

 

AURA.BA

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »