Američki FDA : Vakcina Džonson i Džonson izaziva krvne ugruške opasne po život

Američki FDA : Vakcina Džonson i Džonson izaziva krvne ugruške opasne po život

Uprava za hranu i lekove saopštila je da vakcinaciju ovim vakcina treba dati samo onima koji to zatraže ili ne mogu da prime vakcine drugih proizvođača.

 

Američki regulatori u četvrtak su strogo ograničili ko može primiti Johnson & Johnson’s Covid-19 vakcinu zbog  ozbiljnog rizika od krvnih ugrušaka.

Uprava za hranu i lekove rekla je da vakcinu treba dati samo odraslim osobama koje ne mogu primiti drugu vakcinu ili izričito zahtevaju na svoju odgovornost Johnson & Johnsonovu vakcinu. Američke vlasti mesecima preporučuju da Amerikanci koji započinju vakcinaciju protiv Covid-19 umesto ove vakcine toga Pfizer ili Moderna injekcije.

Zvaničnici FDA su u saopštenju rekli da su odlučili da ograniče Johnson & Johnsonovu vakcinu nakon što su još jednom pogledali podatke o riziku od krvnih ugrušaka opasnih po život u roku od dve nedelje od vakcinacije.

MARIO ZNA i MILAN MARJANOVIĆ- Budite spremni na SVE- Srbija nema zaštitu od HAKERSKIH napada

U decembru, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) preporučili su davanje prioriteta vakcinama Moderne i Pfizer u odnosu na Johnson & Johnson’s zbog zabrinutosti za sigurnost. Ranije su američki zvaničnici tretirali sve tri vakcine na sličan način.

Ali naknadne studije su stalno pokazivale nižu efikasnost vakcine Johnson & Johnson’s. I dok su krvni ugrušci koji se vide kod Johnson & Johnsonove inekcije retki, zvaničnici kažu da se još uvek javljaju.

 

 

 

 

 

NultaTačka/Guardian

 2,365 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »