AKO PRIMIJETITE OVU CRTU NA NOKTU ODMAH IDITE LJEKARU JER ONA JE ZNAK OZBILJNE BOLESTI

AKO PRIMIJETITE OVU CRTU NA NOKTU ODMAH IDITE LJEKARU JER ONA JE ZNAK OZBILJNE BOLESTI

 

 

 

Manikirka Jean Skinner na svom Facebook profilu objavila je sliku nokta klijentice koji je jasno ukazivao da ona ima problema sa zdravljem.

 

 

 

 

 

 

Jean je odmah shvatila da je ozbiljno ali nije je htjela plašiti. S dozvolom klijentice, objavila je ovaj status kako bi informirala i upozorila sve ostale da znaju, ukoliko im se pojavi takav znak, da moraju hitno otići doktoru i tražiti pregled za karcinom.

Ovo je njen status:

“Prije par sedmica došla mi je klijentica na manikuru s tamnom crtom na noktu. Čim je sjela rekla je da joj treba lak koji je dovoljno taman da to prekrije. Prije mene išla je u više različitih salona za uređenje noktiju gdje su joj “dijagnosticirali” tu liniju na različite načine, ali nijedan nije bio tačan. Neki su joj rekli da je riječ o manjku kalcija, neki da je nasljedno, a neki da je jednostavno riječ o krvnom ugrušku.

 

 

 

To je melanom!!! Nisam je željela uplašiti, ali rekla sam joj da mora hitno otići liječniku. Nazvala me danas da mi kaže da je riječ o vrlo agresivnom obliku melanoma koji se proširio na limfne čvorove. Njene prognoze nisu dobre. Molim vas obratite pozornost na promjene na svojim noktima. Čudne promjene vrlo često nisu ništa zbog čega bi se trebali brinuti. Ali ponekad mogu biti znak vrlo ozbiljnih bolesti. Pratite što se događa u donjem dijelu vaših noktiju – i na nogama i na rukama, pogotovo kod starijih i svojih bližnjih koji fizički nisu u mogućnosti da primjete te promjene. Rane dijagnoze mogu napraviti veliku razliku!!!”

 

 

Crta na noktima je znak bolesti! - CURE.ba

 

Slična situacija

Prije nešto više od godinu dana sličan status objavila je i Lauren Ann, ali sliku prsta svoje prijateljice. Ona je primijetila da nešto nije u redu i otišla dermatologu. Dijagnosticirao joj je rijetki oblik karcinoma i operaciju. Morali su joj ukloniti prst. I iako joj danas jako nedostaje, jako je sretna što je to uočila na vrijeme i što su spriječili daljnje širenje.

 5,992 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »