U OVOJ ZEMLJI SU APSOLUTNO LUDI! NEVAKCINISANIM OSOBAMA ĆE ZABRANITI POVRATAK NA RADNA MJESTA I SA NEGATIVNIM REZULTATOM TESTA!

U OVOJ ZEMLJI SU APSOLUTNO LUDI! NEVAKCINISANIM OSOBAMA ĆE ZABRANITI POVRATAK NA RADNA MJESTA  I SA NEGATIVNIM REZULTATOM TESTA!

SINGAPUR: Nevakcinisanim osobama više neće biti dozvoljeno da se vrate na radna mesta od 15. januara, čak i ako imaju negativan rezultat testiranja pre događaja (PET), saopštilo je u nedelju (26. decembra) Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo je u oktobru saopštilo da nevakcinisanim osobama neće biti dozvoljeno da uđu na radna mesta od januara 2022. osim ako nisu bili negativni na testu na COVID-19.

„Nakon analize i razgovora sa tripartitnim partnerima, odlučili smo da ukinemo PET koncesiju za nevakcinisane osobe da se vrate na radna mesta od 15. januara 2022.“, navodi Ministarstvo zdravlja u saopštenju za javnost objavljenom u 23:00.

Delimično vakcinisanim radnicima – onima koji su uzeli najmanje jednu dozu vakcine, ali još nisu u potpunosti vakcinisani – biće odobren grejs period do 31. januara da završe režim vakcinacije, saopštilo je ministarstvo.

Tokom grejs perioda, oni mogu da uđu na svoje radno mesto sa negativnim PET rezultatom.

„Ova promena će pomoći nevakcinisanim osobama da se zaštite  i da se stvore bezbednija radna mesta za sve“, kaže Ministarstvo zdravlja.

 

SINGAPURSKO LUDILO: NEVAKCINISANIM OSOBAMA TREBA ZABRANITI POVRATAK NA RADNA MESTA ČAK I SA NEGATIVNIM REZULTATOM TESTA

 

OBAVEZNA VAKCINACIJA ZA NOVE RADNE PROPUSNICE, PR PRIJAVU

Vakcinacija će takođe biti uslov za odobravanje ili dodelu novih dugoročnih propusnica, radnih propusnica, kao i stalnog boravka od 1. februara naredne godine.

Vakcinacija će biti obavezna i prilikom obnavljanja postojećih radnih propusnica.

U trenutku podnošenja zahteva, Ministarstvo zdravlja je saopštilo da će poslodavci koji imaju radne propusnice morati da daju izjavu da su njihovi zaposleni i izdržavana lica u potpunosti vakcinisani po dolasku u Singapur.

Vlasnici propusnica će morati da verifikuju svoje sertifikate tako što će ih učitati na portal za proveru vakcinacije Uprave za imigraciju i kontrolu (ICA). Oni koji nemaju digitalno verifikovane sertifikate moraće da pokažu svoje sertifikate avio-kompanijama, operaterima trajekta ili na kontrolnom punktu pre ukrcavanja.

Onima koji ne budu u mogućnosti da prilože neophodnu dokumentaciju biće odbijeno ukrcavanje ili ulazak u Singapur osim ako prethodno nisu odobrena izuzeća.

Po dolasku u Singapur, ovi radnici moraju ažurirati svoje evidencije o vakcinaciji u Nacionalnom registru za imunizaciju (NIR). Biće im dato 30 dana po dolasku da se podvrgnu testu i pokažu pozitivan serološki rezultat uzet u Klinici za javno zdravlje.

Ako budu negativni, od njih će se tražiti da završe pun režim vakcinacije u Singapuru ili će se suočiti sa povlačenjem propusnica, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Oni koji su mlađi od 12 godina su izuzeti od ovog uslova vakcinacije, dok oni uzrasta od 12 do ispod 18 godina moraju da podnesu izjavu da bi završili pun režim vakcinacije protiv COVID-19 po dolasku u Singapur.

Vlasnici propusnica koji ne ispunjavaju uslove za vakcinaciju moraju predati lekarski memorandum na mestu podnošenja zahteva i podvrgnuti se lekarskom pregledu po dolasku u zemlju.

Za prijave za novi stalni boravak (PR), propusnicu za dugoročnu posetu (LTVP) i studentsku propusnicu (STP), status vakcinacije kandidata će biti verifikovan tokom procesa izdavanja propusnice. Njihove evidencije o vakcinaciji će morati da se ažuriraju u NIR.

Oni koji nisu registrovani u NIR-u moraće da završe pun režim vakcinacije u Singapuru da bi ispunili uslov vakcinacije pre nego što im se odobri PR ili dugoročne propusnice.

Deca mlađa od 12 godina, kao i oni koji ne ispunjavaju uslove za vakcinaciju, biće izuzeti od ovog uslova.

 

 

 

DRUGI KRUG DISTRIBUCIJE TESTOVA

Da bi se podržao povećan broj zaposlenih koji se vraćaju na svoja radna mesta od 2022. godine, biće sproveden drugi krug dobrovoljne distribucije kompleta za brzi antigenski test (ART)) za radna mesta.

Od 1. januara, nevakcinisani bi morali da plaćaju sopstvene PET testove pre nego što im bude zabranjeno da rade na radnim mestima od 15. januara. Delimično vakcinisani pojedinci bi takođe morali da plaćaju svoje PET testove dok ne budu u potpunosti vakcinisani.

„Firme sa zaposlenima koji rade na licu mesta i nisu već podvrgnuti obaveznom rutinskom testiranju, mogu se prijaviti za osam ART kompleta po zaposlenom vakcinisanom na licu mesta za nedeljno testiranje tokom dvomesečnog perioda, ako im je potrebna finansijska podrška“, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prijave će biti otvorene od 3. do 31. januara, saopštilo je ministarstvo i dodalo da će više detalja biti objavljeno uskoro.

Sve kompanije se podstiču da sprovode redovna testiranja za zaposlene, kako bi pomogle da se rano otkriju infekcije COVID-19, navodi se u saopštenju.

VELIKI INTERVJU! OVO JE PRVI KORAK KA SLOBODI KOJA JE MOGUĆA SAMO AKO RADIMO ZAJEDNO!

Nulta Tačka/ChannelNewAsia

 1,627 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »