NASTAVNIK U HRVATSKOJ DOBIO OTKAZ ZBOG ODBIJANJA VAKCINACIJE I TESTIRANJA!

NASTAVNIK U HRVATSKOJ DOBIO OTKAZ ZBOG ODBIJANJA VAKCINACIJE I TESTIRANJA!

Zbog nepoštovanja kovid mera prvi otkaz u Hrvatskoj je dobio nastavnik Tehničke škole u Bjelovaru.

On od polovine prošlog meseca nije dolazio na posao, jer je odbio da se vakciniše, ali i da se testira na koronavirus, piše zagrebački Jutarnji list.

Otkazu su, navodi se, prethodila, dva upozorenja pred otkaz. Direktor škole Dario Malagorski je rekao da se nastavnik koji je dobio otkaz nije slagao sa epidemiološkim merama.

“Moram reći da kolega nije pravio nikakve skandale, nije pretio, nije dolazio pred školu, naprosto se nije slagao s uvedenom merom i od njihovog uvođenja nije nijednom došao na radno mesto”, rekao je Malagorski.

 

Nije došao na radno mesto jer ga ne bi pustili bez potvrde o vakciniciji ili testu, što znači da ste uslovljeni radnim mestom ako ne želite da primite eksperimentalnu vakcinu ili se redovno ne testirate(uglavnom o svom trošku). Vaša organizacija, odnosno škola ima pravo uvida u vaš zdravstveni karton.

Ovo je ipak uvođenje obavezne vakcinacije na mala vrata, prvo u škole. Da li će ovakav pristup povećati broj nastavnog osoblja koji će ipak primiti vakcinu, ili će izazvati veći otpor i pobunu, ostaje nam da vidimo.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA! 

Nulta Tačka/B92

 1,375 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »