Uhapšeni otac i majka ubijenog Davida Dragičevića

Uhapšeni otac i majka ubijenog Davida Dragičevića

PRIPADNICI Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske jutros su u Banjoj Luci priveli Davora Dragičevića, oca stradalog mladića Davida Dragičevića, potvrdio je za Klix.ba odvjetnik Ifet Feraget.

“Još uvijek provjeravam informacije, ali koliko znam, Davor je priveden jer se nije odazvao na poziv za saslušanje. Više detalja za sada nemam”, kazao je Feraget.

Informaciju o privođenju Dragičevića na Facebook grupi Pravda za Davida potvrdila je i njegova bivša supruga i Davidova majka Suzana Radanović. U postu na Facebooku napisala je da strahuje da će ga ubiti.

 

 

 

 

Kaznene prijave

Podsjećamo, MUP RS prije nekoliko dana je priopćio da su protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i zastupnik u NSRS-u Draško Stanivuković, podnesene kaznene prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. prosinca, u vrijeme održavanja posebne sjednice na kojoj je izabrana nova vlada.

Prema navodima policije, članovi grupe Pravda za Davida postupili su suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS-a. Također, kako su naveli, nastavlja se policijski rad s ciljem utvrđivanja postojanja elemenata izvršenog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti.

Članovi grupe Pravda za Davida, 17. prosinca su iznijeli teške optužbe na rad MUP-a i negodovali zbog ponovnog izbora Dragana Lukača za ministra unutarnjih poslova RS-a.

 

 

 

 

 

Uhićena i majka

Nakon što je priveden Davor Dragičević, na Trgu Krajine došlo je do incidenta, odnosno naguravanja između jednog muškarca i policije nakon čega su uhićeni Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, i još dvije osobe.

Majka Davida Dragičevića i bivša supruga Davora Dragičevića Suzana Radanović došla je na Trg Krajine zajedno s grupom građana kako bi izrazili svoj protest zbog privođenja.

Na mjesto na kojem članovi grupe Pravda za Davida već mjesecima protestiraju ubrzo su stigli pripadnici Specijalne policije MUP-a RS-a, a Davorov automobil i mjesto na kojem građani odaju počast stradalom mladiću ograđeni su žutom trakom.

Nakon što su Suzana Radanović i građani verbalno izrazili negodovanje zbog postupaka policije, u jednom trenutku je došlo do naguravanja između jednog muškarca i pripadnika MUP-a. Muškarac je vrlo brzo savladan i uhićen, a kako doznaje Klix.ba, privedena je i Suzana Radanović i još jedna osoba.

 2,152 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »