HRABROST!!! Gradonačelnica Sarajeva zabranila Izraelu izložbu o napadu Hamasa – “Provocirate u Sarajevu, u Gazi činite genocid”

HRABROST!!! Gradonačelnica Sarajeva zabranila Izraelu izložbu o napadu Hamasa – “Provocirate u Sarajevu, u Gazi činite genocid”

Podsjećanje na žrtve Hamasovog napada je moralni paradoks i provokacija, izjavila je gradonačelnica Sarajava Benjamina Karić.

Gradonačelnica Sarajeva je već prije zabranila povodu nacionalnog praznika Izraela prošle godine da se organizira svečani prijam kao i da se pročelje te zgrade osvijetli bojama izraelske zastave.

Objavom na Facebooku Benjamina Karić je napisala da osjeća obvezu javno osuditi “bilo kakav čin koji jednostrano prikazuje patnje jednog naroda, dok se paralelno ignorira genocid u Gazi i tragedija koju palestinski narod prolazi”. Za nju bi podsjećanje na žrtve Hamasovog terorističkog napada predstavljalo “moralni paradoks” i provokaciju.

 

 

 

 

“Pozivam one koji su odlučili ustupiti prostor u ovu svrhu da preispitaju svoju odluku!” zaprijetila je SDP-ova gradonačelnica.

Uprava hotela odmah je otkazala najam dvorane u kojoj je trebala biti priređena izložba i prijem veleposlanstva Izraela. Pojasnili su kako to čine iz sigurnosnih razloga.

“Sada kada smo, putem medija, saznali o čemu se radi naravno da ćemo slijediti instrukcije sigurnosnih službi i da smo otkazali događaj”, stoji u očitovanju hotel.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »