2021: UČENICA JE UHAPŠENA ZBOG ODBIJANJA DA STAVI MASKU, CIJELA ŠKOLA ZBOG TOGA JE PREŠLA U KARANTIN (VIDEO)

2021: UČENICA JE UHAPŠENA ZBOG ODBIJANJA DA STAVI MASKU, CIJELA ŠKOLA ZBOG TOGA JE PREŠLA U KARANTIN (VIDEO)

 

Šesnaestogodišnja srednjoškolka je uhapšena i cela njena škola je zbog toga zaključana, sve zbog odbijanja da stavi masku na lice. Njeno hapšenje izazvalo je bes, a konzervativci su počeli da se bore za njenu pravnu odbranu.

Video snimci snimljeni u četvrtak pokazuju kako se 16-godišnja Grace Smith susrela sa školskim zvaničnicima i policijom kada se pojavila na vratima srednje škole Laramie u Vajomingu. Grace je već odslužila dve uzastopne suspenzije zbog odbijanja nošenja maski na času, prema zahtevima školskog odbora i ponovo je pokušala ući u zgradu škole bez maske.

Policija joj je uručila kaznu od 500 dolara, a zatim su joj stavili lisice, uhapsili je kada je odbila da dobrovoljno napusti školu. Kako je Grace odbila da ode, putem zvučnika obavešteni su svi učenici da smo „mi smo u karantinu, molimo vas ostanite u svojim učionicama“.

 

Mogao se čuti policijski službenik koji je uhapsio tinejdžerku, kako govori, da je zaključavanje njena krivica, ali tinejdžerka je odbila da napustiti zgradu dok je nisu odveli u lisicama.

Andy SmithGrace-in otac, rekao je lokalnim medijima da je porodica našla advokata za borbu protiv ovih navoda. Kasnije u videu hapšenja svoje kćeri, otac kaže upravniku školskog okruga Jubalu Yennie da su suspenzije “za mene samo apsurdne” i “odvratne”.

U međuvremenu, Grace će biti izbačena iz škole ako joj se suspenzije stalno povećavaju, ali ova hrabra tinejdžerka nema nameru da odustane.

“Odrastam u zemlji u kojoj bi trebala imati svoja božanska prava na zaštitu, a ona mi se oduzimaju”, rekla je za Laramie Boomerang. “Svako ima slobodu da nosi masku ako on to sam odluči, ali verujem da svako ima pravo i da ne nosi masku ako to on odluči.”

Grace-in stav protiv obaveznog nošenja maske u školi privukao je podršku konzervativaca širom SAD-a.

 

Otac ove hrabre devojke uložio je žalbu, nameštena je i grupa za finansiranje i od subote je prikupio gotovo 9.000 dolara za pokriće pravnih troškova njegove kćeri. Njen školski okrug trebao bi sledeće nedelje preispitati svoju politiku vezanu za nošenje maski, ali je ranije već bilo navoda da će mere biti ublažena tek kada se vakciniše 70% ljudi u okrugu Albany, gdje se ova škola nalazi. Trenutno, stopa vakcinacije iznosi 49%, prema Laramie Bumerang-u.

 150 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »