2021: U HESENU U SUPERMARKETIMA JE ZABRANJEN PRISTUP NEVAKCINISANIM LJUDIMA!

2021: U HESENU U SUPERMARKETIMA JE ZABRANJEN PRISTUP NEVAKCINISANIM LJUDIMA!

U Hesenu svi trgovci na malo, uključujući supermarkete, sada mogu sami da odluče da li će primeniti pravilo 3G (vakcinisani, testirani, oporavljeni) ili pravilo 2G – do sada nije bilo ograničenja pristupa u supermarketima kako bi svima dali mogućnost osnovnih usluga.

Supermarketima je sada takođe dozvoljeno da ne daju pristup onima koji nisu vakcinisani i da dozvole samo onima koji su vakcinisani i onima koji su se oporavili od virusa, da kupuju hranu. U ekstremnim slučajevima, nevakcinisani ljudi morali bi da vide kako mogu doći do hrane, da pošalju prijatelje ili rođake u kupovinu – ili da se vakcinišu.

Očigledno, sama državna vlada zna koliko bi dramatični efekti 2G režima bili na supermarkete – i nada se da prodavnice to neće primeniti.

„Pretpostavljamo da će se ova opcija koristiti samo na dnevnoj bazi i da je preduzeća neće koristiti“, rekao je premijer Volker Bouffier (69, CDU). “Ali to takođe znači da bez 2G-a i dalje važe zahtevi za udaljenost i masku”.

U industriji kulture, gastronomije i događaja, mogućnost 2G postoji već duže vreme. I to se čak i promoviše: jer oni koji dozvoljavaju pristup samo vakcinisanima i rekonvalescentima u svoje sobe ili prodavnice, mogu da se odreknu zahteva za nošenjem maski.

Nova pravila o koroni u Hesenu takođe uključuju činjenicu da u staračkim domovima više ne postoji automatska zabrana ulaska u čitavu ustanovu u slučaju jednog slučaja infekcije. Umesto toga, trebalo bi preduzeti individualno potrebne zaštitne mere.

Uredba takođe predviđa strože propise: nevakcinisano bolničko osoblje mora se dva puta nedeljno testirati na koronavirus. U školama se primenjuje sledeće: nošenje maski i svakodnevni testovi odmah nakon pozitivnog brzog testa, na primer od druga iz razreda – a ne samo nakon potvrde preciznijim PCR testom.

S ciljem okončanja besplatnih testova na koronu, Bouffier je apelovao na mnoge građane da se vakcinišu protiv virusa: Hesen je do sada dobro prošao kroz jesen. “Ipak, ne smemo biti nemarni”. Vakcinacija nudi najveću zaštitu. “A ovo je još uvek jednostavno, nebirokratsko i besplatno se dobija”.

 

 

 

 

Nulta Tačka/Archyde

 277 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »