2021 godina: ŠTA REĆI NA OVO? AUSTRIJA ZAPOŠLJAVA RADNIKE KOJI ĆE DA LOVE NEVAKCINISANE!

2021 godina: ŠTA REĆI NA OVO? AUSTRIJA ZAPOŠLJAVA RADNIKE KOJI ĆE DA LOVE NEVAKCINISANE!

U Austriji kreće lov na nevakcinisane, pa se u tu svrhu angažuju radnici voljni da sprovode ove mere, uz adekvatnu novčanu nadoknadu.

Ko ne želi da se vakciniše u Austriji od februara 2022. mora da očekuje novčanu kaznu. Zaposleni treba da obezbede da se kazne plate. Zbog toga se sada traže inspektori.

Od februara Austrija želi da se uozbilji: svako stariji od 14 godina mora da se vakciniše protiv korone. Austrijska vlada je to saopštila prošle nedelje.

Ovo može da otvori nova radna mesta, kao što pokazuje primer Linca. Grad ima dobrih 200.000 stanovnika i glavni je grad savezne pokrajine Gornja Austrija i ima najnižu stopu vakcinacije u celoj državi. Prema podacima iz e-vakcinalnog kartona, samo 63 odsto stanovnika je vakcinisano dva puta.

Tragajući za nevakcinisanim “pobunjenicima”

Linc sada želi da zaposli ljude koji bi trebalo da love one koji odbijaju vakcinu, kako je objavljeno “danas”. Trebalo bi da provere da li oni koji se ne vakcinišu to zaista plaćaju. Jer ko se ne vakciniše tražiće da plati. Do 3600 evra, što je ekvivalentno dobrih 3740 franaka.

Inspektori za vakcinaciju primaju platu od najmanje 2774 evra, što je ekvivalentno oko 2880 franaka. Plata se isplaćuje 14 puta godišnje.

Posao obuhvata, između ostalog, izradu kaznenih naloga kao i obradu žalbi. Odrađena matura je obavezna u profilu posla. Osim toga, lovci treba da budu jaki i voljni da rade. Konkretno: spreman da radi više prekovremeno!

Za posao su angažovani samo državljani Austrije. I naravno, kandidati moraju biti ili vakcinisani ili oporavljeni.

Čak i ako će nevakcinisani u Austriji uskoro biti uznemireni – opšta situacija sa korona virusom u zemlji se bar za sada opušta. U ponedeljak je prijavljeno skoro 1.800 novih slučajeva u roku od 24 sata. Najniža vrednost za dva meseca. Verovatno rezultat tronedeljne blokade koja je okončana 12. decembra.

 

 

 

 

NultaTačka/Blick.ch

 328 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »