Visoki sud u Novom Zelandu je poništio obaveznu vakcinaciju za vojsku i policiju

Visoki sud u Novom Zelandu je poništio obaveznu vakcinaciju za vojsku i policiju

Ohrabrujuća sudska presuda izdaleka: Na Novom Zelandu, najviši sud u petak je presudio protiv obveznog cijepljenja policajaca i vojnika. Ne postoji “razumno opravdanje” za obavezu. Pobjeda pokreta Oceanije i poraz premijerke Jacinde Ardern. Ali to ne poništava sve zahtjeve cijepljenja u zemlji i odluka dolazi kasno.

Poraz za “Young Global Leader” premijerku Novog Zelanda Jacinda Ardern i njezinu politiku. Obvezu cijepljenja policije i vojske u petak je ukinuo novozelandski Vrhovni sud. Vladina uredba nije pružila nikakvo “razumno opravdanje” koje bi legitimiralo kršenje temeljnih prava.

Zahtjev za cijepljenjem koji je nametnula država je stoga bio neopravdano zadiranje u temeljna prava. Tužba je došla od 37-člane skupine necijepljenih policajaca i vojnika i osporila je naredbu Zakona o odgovoru na javno zdravstvo Covid-19 koja zahtijeva cijepljenje za zaposlenike. Odmah nakon odluke na Vrhovnom sudu, odvjetnik tužitelja policijskih službenika i vojnika iznio je sljedeći zahtjev: suspendiranim (necijepljenim) policajcima treba omogućiti da se odmah vrate na dužnost.

 

 

COVID-19: New Zealand police move to end three-week vaccine mandate protest  | World News | Sky News

 

Samo je dio policije i oružanih snaga zapravo bio pogođen obustavom. Prema informacijama New Zealand Heralda, samo 164 od otprilike 15.700 policajaca još uvijek je necijepljeno jer je na njih utjecao mandat cijepljenja. U vojsci ih je još manje: 115 od 15.500 pogođenih zaposlenika pogođeno je odlukom Vrhovnog suda. Ostali su već svi cijepljeni pod prisilom, koja se sad pokazala nezakonitom.

Do 15. veljače svi policajci su također morali uzeti booster. 10 dana kasnije, sud je poništio nalog. U slučaju boostera za oružane snage, rok je bio četvrtak ovog tjedna. Ministar rada, zamjenik načelnika policije i načelnik stožera novozelandske vojske podnijeli su izjavu pod zakletvom nakon presude. U njemu brane obvezu cijepljenja.

Učenica Svjetskog Ekonomskog Foruma i sluškinja Klausa Schwaba, Jacinda Ardern, na Novom Zelandu provela je gotovo nezabilježene restriktivne zakone o Covidu. Oko 80 posto ljudi je cijepljeno barem jednom. Nedavno su na dalekom otoku izbili i prosvjedi protiv vlasti. Odluka suda protiv naloga o cijepljenju barem je simbolički veliki uspjeh za prosvjedni pokret. Ipak, na Novom Zelandu postoje i drugi zahtjevi za cijepljenje: uz nekoliko iznimaka, cijepljenje je obvezno u zdravstvenom sektoru, zatvorima, školama i vrtićima te u vatrogasnoj brigadi i spasilačkim službama.

 

 

 

 

IZVOR: wochenblick.at

 1,474 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »