Italija najavljuje obaveznu četvrtu dozu pelca na jesen!

Italija najavljuje obaveznu četvrtu dozu pelca na jesen!

Nakon što je potpuno porobio svoj narod tzv. Super zelenim certifikatima bez kojeg Talijani ne mogu niti na posao, i nakon što je uveo obavezno cijepljenje sa tri doze svima starijima od 50, bankarska marioneta Mario Draghi, čovjek za kojeg nitko nije glasao nego su ga postavile na vlast strukture moći, – sada otvoreno najavljuje četvrtu dozu cjepiva kao obaveznu do jeseni, a nakon toga cijepljenje svake godine. Ovo je, zamislite slučajnosti, točno ono o čemu se pisalo prije dvije godine, da doze zapravo nikada neće prestati, bez obzira koliko su neučinkovite ili opasne.

Ministar zdravstva Roberto Speranza u nedjelju je rekao da su dodatne injekcije cjepiva protiv Covida-19 za opću populaciju “vjerojatne” kasnije tijekom godine, budući da je nacionalni regulator za lijekove dao zeleno svjetlo za četvrtu dozu za imunokompromitirane osobe.

“Morat ćemo procijeniti [četvrtu dozu] za sve nakon ljeta”, rekao je Speranza u intervjuu za novine Repubblica. “To treba smatrati vjerojatnim, jer se virus, nažalost, neće rukovati i otići zauvijek”.

Dodao je da je 2022. “ključna godina u kojoj treba razumjeti hoćemo li se vratiti u potpuno normalan život”.

“Optimističan sam, ali utakmica nije gotova. Za nekoliko mjeseci dio svijeta ući će u jesen: promatrajući ih, shvatit ćemo što nas čeka.”

Vaccination programme continues at pace | Department of Health

Speranzini komentari uslijedili su nakon što je ministarstvo zdravlja u uredbi u nedjelju potvrdilo da se četvrta doza cjepiva protiv Covida može primijeniti na imunokompromitiranim osobama, nakon odobrenja Aife.

Četvrta injekcija za one s kompromitovanim imunološkim sustavom bit će dostupna od ožujka za one koji su primili posljednju dozu najmanje 120 dana ranije.

Ranije u veljači, direktor Aife Nicola Magrini odbacio je ponudu druge doze općoj populaciji u nadolazećim mjesecima, rekavši da bi se umjesto toga mogla ponuditi dodatna doza.

“Neće biti četvrte doze, već nastavak, nadamo se svake godine”, rekao je Magrini u intervjuu emitiranom na televizijskom kanalu RaiTre.

U ponedjeljak je Walter Ricciardi, profesor higijene na rimskom Katoličkom sveučilištu i savjetnik ministra zdravstva, rekao za La Stampu da će “vjerojatno” još jedan pojačivač “biti koristan za sve” do jeseni.

Ricciardi je naglasio da bi određene zdravstvene mjere trebale ostati na snazi ​​čak i ako vlada prekine trenutačno izvanredno stanje 31. ožujka kako se očekivalo.

“Izvanredno stanje može završiti, ali uz predviđanje da zadržimo stupove koji podupiru naše trenutne slobode”, rekao je Ricciardi.

Kazao je da postojeća pravila o cijepljenju, dopunama, talijanskom zdravstvenom certifikatu “green pass” i o nošenju maski u zatvorenom prostoru “moraju ostati na snazi”.

Talijanska vlada trenutno procjenjuje kada i kako nastaviti s ublažavanjem zdravstvenih mjera u cijeloj zemlji nakon što je premijer Mario Draghi početkom veljače obećao da će uskoro biti objavljen “vremenski okvir” za ublažavanje pravila.

Do sada je potvrđeno nekoliko promjena trenutačnih ograničenja, a parlament bi trebao razmotriti prijedloge kasnije ovog tjedna.

 

 

 

IZVOR: thelocal.it

 1,483 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »