ŠTA SE DOGAĐA VAŠEM TIJELU TOKOM LETA

ŠTA SE DOGAĐA VAŠEM TIJELU TOKOM LETA

 

 

 

 

 

Ukoliko često putujete avionom onda ste možda i premjetili neke od simptoma koji vam pokazuju da česta putovanja na tim visinama loše utiču na vaše zdravlje.

Britanski list Independent je sproveo istraživanje na ovu temu i došao do sljedećih zaključaka. Kompanija “Compare Travel Insurance” navodi da su tokom putovanja avionom šanse da se razbolite 100 puta veće nego inače zbog odsustva dotoka svežeg vazduha.

S druge strane, promjene vazdušnog pritiska mogu prouzrokovati nakupljanje gasova u stomaku koji mogu dovesti do nadimanja, konstipacije i bolova u stomaku, piše britanski Independent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedna trećina kvržica na jeziku, zaduženih za ukus hrane, na visokim visinama ‘utrne’, što znači da slabije osjećate ukus hrane, a sniženi nivo kiseonika može da prouzrokuje hipoksiju – stanje koje karakteriše vrtoglavica, prenosi Happy TV.

Tokom trosatnog leta iz vašeg tijela može da ispari do litar i po tečnosti, pa su velike šanse za nastanak dehidratacije, a na letu od New Yorka do Londona u trajanju od 7 sati putnici će biti izloženi istoj količini radijacije kao pri odlasku na rendgensko snimanje.

 

 

 

 

 

Ograničeno pokretanje nogu dovešće do nakupljanja tečnosti u tijelu, što uzrokuje povećani rizik od venozne tromboze odnosno stvaranja krvnog ugruška u veni.

 

 

 

 

 

 

 

aura.ba

 1,715 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »