Poslije Slovačke i Argentina poziva na zabranu mRNK vakcina – Otkriveno 55 opasnih hemikalija u svakoj bočici

Poslije Slovačke i Argentina poziva na zabranu mRNK vakcina – Otkriveno 55 opasnih hemikalija u svakoj bočici

Zvaničnici u Argentini pozivaju na hitnu suspenziju mRNA vakcina nakon što su naučnici pronašli arsen i 55 drugih nepoznatih i potencijalno opasnih hemikalija u šest glavnih marki vakcina.

Ovi elementi, koji nisu navedeni na uputstvima za pakovanje, izazivaju sinergističku toksičnost, pogoršavajući zdravstvene rizike izvan onoga što su regulatori i proizvođači otkrili javnosti.

Hemijski elementi uključuju 11 teških metala — kao što su hrom, arsen, nikl, aluminijum, kobalt i bakar — za koje naučnici smatraju da su sistemski toksikanti za koje se zna da su kancerogeni i da izazivaju oštećenje organa, čak i pri niskim nivoima izloženosti.

Uzorci su takođe sadržali 11 od 15 lantanida , ili retkozemnih elemenata, koji su teži, srebrnasti metali koji se često koriste u proizvodnji. Ovi hemijski elementi, koji uključuju lantan, cerijum i gadolinijum, manje su poznati široj javnosti od teških metala, ali se takođe pokazalo da su veoma toksični.

„Otkrivanje višestrukih neprijavljenih toksičnih elemenata, uključujući teške metale i lantanide, u vakcinama protiv COVID-19 izaziva dvostruku i višestruku zabrinutost za ljudsko zdravlje“, dr Džejms Lajons-Vajler, član uredničkog odbora časopisa koji je nije uključen u istraživanje, rekao je za The Defender . „Pojedinačno, poznato je da ove hemikalije izazivaju neurološka, kardiovaskularna i imunološka oštećenja.“

„Zajedno, njihova sinergistička toksičnost mogla bi da pogorša ove rizike daleko iznad onoga što su regulatori i proizvođači otkrili ili proučili“, dodao je Lions-Veiler.

Istraživanje se zasniva na nizu studija sprovedenih od 2021. koristeći različite analitičke tehnike za analizu bočica sa vakcinom protiv COVID-19 velikih proizvođača. Prethodne studije su takođe identifikovale značajan broj hemijskih elemenata koji nisu navedeni na etiketi vakcine.

Istraživački napori uključivali su studiju nemačke radne grupe iz 2022. godine , uključujući pokojnog patologa Arnea Burkhardta, dostavljenu nemačkoj vladi; studija naučnika u Engleskoj iz 2021.; studija iz 2022. kanadskog dr Danijela Nagasea ; i rumunska studija dr Geanine Hagima iz 2023. godine .

U svim tim globalnim studijama, do kraja 2023. godine, istraživači su identifikovali 24 neprijavljena hemijska elementa u formulama vakcine protiv COVID-19.

 Posle Slovačke i Argentina poziva na zabranu mRNK vakcina – Otkriveno 55 nepoznatih i opasnih hemikalija u svakoj bočici

Marsela Sangorrin, dr, koautor argentinske studije, rekla je za The Defender da su ove različite međunarodne studije važne jer postoji „značajan jaz u kontroli kvaliteta bioloških proizvoda od strane nacionalnih regulatornih organa svake zemlje“.

„Ova situacija je još hitnija i zabrinjavajuća kada uzmemo u obzir brz napredak uočen u najsavremenijem biotehnološkom razvoju, čija složenost zahteva temeljniji zakonodavni i regulatorni okvir kako bi se osigurala bezbednost pojedinaca koji odluče da koriste ove terapije“, Sangorrin rekao je.

Za argentinsku studiju , istraživači su imali za cilj da potvrde prethodne nalaze o neprijavljenim elementima i da otkriju i izmere sve elemente koji nisu identifikovani u tim studijama.

Oni su analizirali 13 bočica iz različitih serija od šest brendova vakcina protiv COVID-19 u laboratoriji na Nacionalnom univerzitetu u Kordobi. Oni su koristili veoma osetljivu analitičku tehniku – induktivno spregnutu masenu spektrometriju plazme – koja omogućava merenje elemenata na nivoima u tragovima u biološkim tečnostima.

Istraživači su analizirali najmanje dve bočice svake vakcine, osim CanSino, virusne vektorske vakcine proizvedene u Kini, za koju su analizirali samo jednu bočicu.

Njihov rad je uključivao dugačku listu komponenti vakcine protiv COVID-19 koje su proglasili proizvođači. Komponente se razlikuju u zavisnosti od proizvođača vakcine. Istraživači su došli do spiskova putem zahteva za javno informisanje.

Sa izuzetkom Sputnjika V i Sinopharma, proizvođači ne deklarišu količine navedenih ekscipijenata u svojim vakcinama, što su istraživači označili kao „veoma ozbiljan propust na regulatornom nivou“.

Vakcine često uključuju ekscipijente — aditive koji se koriste kao konzervansi, adjuvansi, stabilizatori ili u druge svrhe. Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), supstance koje se koriste u proizvodnji vakcine, ali nisu navedene u sadržaju konačnog proizvoda, treba da budu navedene negde u uputstvu za pakovanje.

Navođenje ekscipijenata je važno, tvrde istraživači, jer ekscipijenti mogu uključivati alergene i druge „ skrivene opasnosti “ za primaoce vakcine.

OpenVAERS izveštava da je CDC učinio javno dostupnim informacije o pomoćnim telima vakcine „gotovo nemoguće pronaći“. OpenVAERS nudi sveobuhvatnu listu vakcina ekscipijenata po vrsti i po vakcini.

Međutim, veb lokacija OpenVAERS takođe napominje da su nezavisni testovi bočica sa vakcinom otkrili „zagađivače koji su daleko iznad onih koje su javno otkrili proizvođači“, kao što je identifikovano u ovoj studiji.

Istraživači su otkrili da rezultati njihove hemijske analize variraju u zavisnosti od vakcine i testirane na bočici. U nekim slučajevima, bočice su podvrgnute ponovljenom testiranju na različite datume i dale su malo drugačije rezultate.

U jednoj seriji vakcine AstraZeneca, istraživači su identifikovali 15 hemijskih elemenata, od kojih je 14 neprijavljeno. U drugoj partiji su otkrili 21 element od kojih je 20 neprijavljeno. U bočici CanSino identifikovali su 22 elementa, od kojih je 20 bilo neprijavljeno.

Pfizer bočice su sadržale 19, 16 i 21-23 neprijavljenih elemenata. Moderna bočice su sadržale 21 i između 16-29 neprijavljenih elemenata. Sinofarmove bočice su sadržale između 17-23 neprijavljena elementa, a Sputnjik V je sadržao između 19-25 neotkrivenih elemenata.

82% testiranih vakcina sadržalo je nedeklarisani arsen

Sve u svemu, istraživači su identifikovali 55 različitih neprijavljenih elemenata u 17 analiziranih uzoraka.

Svi otkriveni teški metali povezani su sa toksičnim efektima na ljudsko zdravlje, napisali su istraživači. Iako su se metali pojavili na različitim frekvencijama, mnogi su bili prisutni u više uzoraka.

„Postoje zajednički neprijavljeni hemijski elementi, kao što su bor, kalcijum, titanijum, aluminijum, arsen, nikl, hrom, bakar, galijum, stroncijum, niobijum, molibden, barijum i hafnijum u svim brendovima“ vakcina protiv COVID-19, pisali su istraživači.

Drugi, kao što su hrom i arsen , koji povećavaju rizik od ozbiljnih karcinoma i kožnih bolesti, bili su prisutni kao neprijavljeni elementi u 100% odnosno 82% uzoraka. Istraživači su takođe pronašli lantanid cerijum , koji može da ošteti jetru i izazove plućnu emboliju, u 76% uzoraka.

Ovi hemijski elementi su samo nekoliko primera od 62 neprijavljena hemijska elementa identifikovana ovom studijom i prethodnim studijama zajedno, napisali su istraživači.

Zaključili su da je, s obzirom na „raznovrsnost i značajno prisustvo u svim brendovima, zajedno sa posebnim karakteristikama pronađenih elemenata“, malo verovatno da su nalazi posledica kontaminacije ili slučajnog falsifikovanja.

Istraživači, koji su rekli da je istraživačka studija ograničena malom veličinom uzorka, pozvali su na širu analizu većeg broja uzoraka. Predložili su da bi šira analiza potvrdila trendove koje su identifikovali.

Sangorrin je rekao da bi ovo trebalo da bude delo vladinih istraživača.

„Od najveće je hitnosti da vlade širom sveta sprovedu relevantne istrage o ovim proizvodima, kao što se obično radi kao odgovor na pritužbe na kvalitet identifikovane putem farmakovigilance“, rekla je ona.

Oni koji traže pravdu, dodala je, moraju da pozovu Svetsku zdravstvenu organizaciju, farmaceutske kompanije i vlade da preduzmu hitne mere, „u skladu sa ozbiljnošću situacije, s obzirom na porast globalne stope smrtnosti, zabeležene štetne efekte i jasne demonstracije da ovi proizvodi nisu razvijeni sa namerom da obezbede imunitet.”

Autori su istakli visoke stope ozbiljnih neželjenih događaja, uključujući smrtne slučajeve , koji su globalno povezani sa vakcinama protiv COVID-19. Oni su sugerisali da bi neželjeni događaji i smrtni slučajevi, koji su verovatno značajno potcenjeni , mogli biti povezani sa toksinima koje su identifikovali.

Lions-Veiler je takođe pozvao na regulatornu akciju za zaštitu javnog zdravlja.

„Regulatorne agencije moraju hitno da preduzmu mere da zaustave upotrebu ovih vakcina, da temeljno istraže kako su ovi toksini propušteni i da obezbede da ceo spektar sastojaka bude transparentno deklarisan i javnost propisno i potpuno upozorena“, rekao je on.

„Zdravlje javnosti se više ne može kockati suočeni sa tako dubokim neizvesnostima.

 

https://thepeoplesvoice.tv/

NultaTačka

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »